29.12.2011

Suuria suunnitelmia

Nyt seuraa tunnustus. En ole koskaan neulonut villapaitaa, neuletakkia tai muuta yhtä suuritöistä. Kerran yläasteella halusin neuloa villatakin, muistaakseni retrovärisen, sahalaitakuvioila, hupulla ja vetoketjulla. Se projekti jäi alkumetreille (eikä nyt puhuta neulepinnan pituudesta vaan ehkä käytetyn langan) ja ehkä hyvä niin. Liekö siitä traumatisoituneena vai muuten, mutta en ole uskaltanut edes haaveilla mistään suuremmasta neulomuksesta. Olen pitäytynyt lapasissa, villasukissa ja pipoissa - ja mitä paksumpi lanka ja yksinkertaisempi malli, sen parempi. Valmista tulee nopeasti. Tämän naisen malttamattomuudella tällaiset pikkupuuhastelut ovat ainoa järkevä vaihtoehto, sen olen realistina tajunnut.

Mutta näköjään kun paha neuloosi iskee, järki ja realismi jäävät pahasti alakynteen.

 Pääsin eilen lankahankintaretkelle Soukkaan, ja tällaisia sieltä kotiutui. Drops Alpacaa, joka oli vielä 25 %:n alennuksessa. Väri (jota aamuhämärässä otettu kuva ei saa oikein vangittua) on lilaharmaansininen. Voih, mikä ihana nimi värillä. Ja voih, miten ihana väri. Ensimmäistä kerrosta neuloessani kuitenkin kirosin sitä. Tumma lanka, pimein aika vuodesta ja ehkä Suomen huonoimmin valaistu olohuone (juu, ei ole sähkönjakelussa myrskyongelmia, vähän tunnelmalliset valaisimet vain) eivät ole miellyttävin yhdistelmä. Saatuani nurjat ja oikeat silmukat korjattua oikeiksi ja nurjiksi, homma alkoi kuitenkin sujua hieman paremmin, ja tässä mennään.

Huomaa hienot silmukkamerkit.

Ja mitä tästä on tulossa? Still light tunic by Veera Välimäki. Kyllä, valtavan iso neule ohuesta langasta. Wish me good luck.

4 kommenttia:

  1. Kyllä siitä vielä Still light tulee! Itsekin olen tehnyt samasta langasta yhden version. Tykkään kovasti :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset kannustuksesta! Kyllä se on edistynyt ihan kivasti, jospa loppuviikosta väliraporttia.

    VastaaPoista
  3. Otsalamppu auttaa pimeessä olohuoneessa ;)

    VastaaPoista