28.12.2011

Ylös kaksi kerrallaan

Ostin itselleni joululahjaksi Melissa Morgan-Oakesin kirjan Varpaista varteen - Neulo 2 sukkaa kerralla, koska kirjan nimi herätti niin kovasti ihmetystä. Magic loop oli aina ollut minulle täysi mysteeri, joten päädyin opiskelemaan tekniikan mallisukkien parissa (vaikkakin eriparisten minisukkien kohtalo arveluttaa kovasti). Langoiksi valikoitui pari söpöä seiskaveikkajämää. Judy's magic cast on ja wrap-and-turn tuottivat hieman hämmennystä, mutta onneksi YouTubesta löytyi apuja. Vaaleanpunainen langanjämä otti ja loppui kesken varren, joten sininen kerä sai lainata hieman. Päättelynä JSSBO.


Harjoittelusukat (Ravelryssä)
Malli: Sample sock by Melissa Morgan-Oakes
Puikot: 3.5 mm
Lanka: Novita 7 veljestä
Mallisukkien jälkeen kokeiluun pääsi Kiertyvät korit -malli. Koska lanka oli paksumpaa kuin ohjeessa ehdotettu, pudotin silmukkamäärän 48:een. Korinpohjaneule on jaksanut innostaa minua viime aikoina, mutta jostakin syystä tämä kiertävä versio alkoi hieman puuduttaa. Varsissa hieman improvisoin, kun unohdin jatkaa korikuviota varren takaosaan. Varren yläosaan tuli kierteellistä 3o-1n-joustinta fiiliksen mukaan. Loppujen lopuksi tuloksena oli ihan kelvolliset sukat.

Huomaa lankasotku. Ei uskoisi, että todella opin työn aikana neulomaan kahdelta kerältä kiertämättä lankoja keskenään jatkuvasti.

Joulukuiset kanankoivet.Puolukkakori (Ravelryssä)
Malli: Twisted baskets by Melissa Morgan-Oakes
Puikot: 3.5 mm
Lanka: Novita 7 veljestä Opi vilasukka!

Yleisesti ottaen ihastuin tekniikkaan, ja aion varmasti käyttää sitä jatkossa, kunhan saan hankittua sopivia puikkoja notkeilla kaapeleilla (<3 mm ei ollut saatavilla pikkukaupungin parhaassa ja ainoassa lankakaupassa) ja siloisilla liitoskohdilla (Prym töksäsi ilkeästi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti