26.10.2012

Superretro syyspipo


Norsiksen innostamana minunkin piti tehdä Muita ihania -blogin Superhelppo syyspipo. Tyylilleni uskollisena siitä tuli tällainen hillitty.


 
Lanka: Novita Isoveli, tupsu Dalegarn Falk
puikot: 4 mm (40 cm Addi-pyörö)

Näiden nelomiseen voisi jäädä helposti koukkuun. Niin nopeaa, hauskaa ja ihanasti jämälankoja kuluttavaa hommaa!

Käytin pienempää ohjeistettua pienempää puikkokokoa, koska minulla ei sattunut olemaan vitosen puikkoja, ja siksi muokkasin ohjetta vähän. Valitsin ensimmäisenä väreiksi vaaleanpunaisen ja keltaisen, mutta se vaaleanpunainen sai jotenkin pään näyttämään, noh, tissiltä. Keltaisen pariksi vaihtui siis punaisenvioletti. Tämä näyttää jonkun urheilujoukkueen kannatuspipolta, mutta en saa millään päähäni, mikä joukkue pelaisi ja mitä näissä väreissä (väri ei siis ole viininpunainen eikä liila). Auttakaa?

10 kommenttia:

  1. Minulla tulee tuosta keltaisen ja violetin yhdistelmästä mieleen FC Barcelona, vaikka yleisimmässä yhdistelmässä heillä onkin violetin kaverina sininen. Mutta sinun sävysi ovat täsmälleen samat! Kotimaassa puolestaan Sotkamon Jymy pelaa pesäpalloa violetissa ja oranssissa. Ja on muuten törkeän hieno pipo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan pahus, olisi pitänyt tehdä sininen tupsu! :)

      Poista
  2. Vautsi mitä pipoja! Ihana blogi, täytyy laittaa blogilistalle :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis myssy:) Tulin lukijaksesi♥

    VastaaPoista
  4. Löysin blogiisi pipogallerian kautta. Kiva blogi ja ihana pipo! Jään seuraamaan. Iidan FC Barcelona -kommentista tuli mieleen Barca-fanaatikko isäni. Isän tyylinen pipo ei taida olla, mutta voisin huvikseni neuloa itselleni noilla väreillä ja katsoa tuleeko kommenttia :) Eli Iidalle kiitos vinkistä.

    Ja on kyllä pakko kysyä oletko mahdollisesti ensi viikolla matkaamassa piposi kanssa Ouluun työn merkeissä? Eli tunnistinko kuvien perusteella oikein vai olenko vain kumma kommentoija jättämässä epäilyttäviä kommentteja. Pahoittelen mikäli jälkimmäinen vaihtoehto totetui. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olen tulossa pipoineni Ouluun. :) Nähdään!

      Poista
    2. Hih, blogisi oli sitten kyllä tosi hauska löytö :) Nähdään!

      Poista
  5. Heips. pipo näyttää mahtavalta ja itseltä löytyisi juuri tuota isoveljeä, eli kysyisinkin, kuinka muokkasit ohjetta? Kyselee tällainen mä vaan neulon, enkä ymmärrä tiheyksistä ym. mitään :) kiitos, jos jaksat vastailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos. Elikkäs, muokkaukset olivat seuraavat:

      Loin 88 silmukkaa. Joustimen jälkeen lisäsin 2 silmukkaa, jolloin kokonaismääränä 90 ja menee yksiin tuon 9:llä jaollisen kirjoneuleen mallikerran kanssa, eli 2 piparireunaa lisää.

      Tein piposta myös hieman pidemmän (jotta nuttura mahtuu sisälle) yhteensä 25 kerrosta ennen kavennuksia, ja kavennukset *13 oikein, 2 oikein yhteen* kuusi kertaa ja samoissa kohdissa vastaavat kavennukset joka rivillä kunnes jäljellä 18 s. Sitten *2 oikein yhteen* ympäri ja lopuksi lanka silmukoista läpi. Pätkäisin kyllä hiukset ja nyt pipo on vähä liian iso lörppä.

      Käytin siis 4 mm puikkoja ohjeen 5 mm sijaan. Noilla isommilla puikoilla voisi tulla varmaan Isoveikasta sopiva ilman lisäsilmukoitakin, mutta riippuu toki kovasti käsialastakin.

      Parhaiten onnistut, jos neulot pienen mallitilkun, lasket, montako silmukkaa tietyllä senttimetrimäärällä, ja sitten mittaat päänympäryksen ja jaat sen sentteillä ja kerrot silmukoilla, ja sitten pyöristät lähimpään yhdeksällä jaolliseen lukuun, mieluiten ehkä ylöspäin. (Anteeksi, jos tästä tuli liian insinöörimäinen vastaus)

      Toivottavasti tästä sepustuksesta on jotain apua. Ja, ennen kaikkea, toivottavasti sinulle tulee juuri sopivan kokoinen pipo! Tsemppiä! :)

      Poista