25.8.2013

Leikkilippis

Veera Välimäen Lankaleikki-kirja on täynnä häkellyttävän ihania neuleohjeita. Erityisen söpö mielestäni on Lippapipo, ja ehdin jo harmitella, etten tunne ketään söpöä pikkupoikaa, jota sellaisella ilahduttaa. Ilokseni kuitenkin huomasin, että ohjeesta on myös aikuisten koot, joten päätin törkeästi tehdä lippapipon ihan itselleni. 
Veera Välimäki has published a book, Lankaleikki, which will be available also in English later. I found many of the patterns irresistible. My absolute favorite is the adorable Lippapipo hat. When I first saw a photo of the hat, I was so disappointed that I don't know any cute little boy to whom to knit the hat. After realizing that the pattern is also available in adult sizes, I decided to be a little selfish and to knit the hat for myself.

lippapoi

Ohje / Pattern: Lippapipo by Veera Välimäki (Lankaleikki)
Koko / Size: ~ L
Lanka / Yarn: The Uncommon Thread Merino Sport in Golden Praline
Puikot / Needles: 3 mm & 6 mm
 

Varoituksen sanana sanottakoon, ettei ohjeeseen kannata sokeasti luottaa. Kavennuksissa taitaa olla virhe, sillä jos noudattaa ohjetta, piposta tulee töröttävä. Toiseksi, lipan silmukkamäärät ovat ainakin minun käsialalleni aivan liian suuret. Miesten ohjeen mukaisella silmukkamäärällä sain hellehattua muistuttavan valtavan lörppälipan, jollaisen alta ei kyllä näkisi mitään. Pienillä muokkauksilla sain kuitenkin ihanan ja hyvin istuvan pipon.
I had to make some modifications (the details can be found on the Ravelry project page) to the pattern. Otherwise I would have ended up with a too large peak.

Haluan ehdottomasti neuloa Lankaleikistä myös jotakin muuta, ainakin Opettajattaren. Luulen, että tämän nähtyäni en vain voi jättää sitä tekemättä.
I really want to knit also something else from Lankaleikki. At least Opettajatar cardigan is in my queue (after seeing this version, I truly must knit it).

21 kommenttia:

 1. Se kyllä ärsyttää, jos ohjeissa on virheitä. Mutta lippa hyvin, kaikki hyvin? :D Värikin on mitä mahtavin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onnellinen loppu lippaleikissä. Onneksi ohje on niin yksinkertainen, että tällainen vähän yksinkertaisempikin neuloja osaa muokata. Ja väri on kyllä ihan paras, vaikka en kyllä usko, että Uncommonin langoista kovin huonoa väriä löytyisikään.

   Poista
 2. Mahtavan hieno lippis!

  VastaaPoista
 3. Hauska lippis! Tästä minäkin kirjassa tykkäsin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veeran neulemalleissa yhdistyy kivasti juuri sellainen leikkisä hauskuus ja hillitty tyylikkyys. Ja hauska oli myös neuloa.

   Poista
 4. Voi, tuo lippis on kyllä ihan tosi hurmaava!

  VastaaPoista
 5. Mä tein samasta piposta lasten kokoa ja tuli vauvan koko. :D Samat muokkaukset piti tehdä kavennuksissa ja mun piti myös poimia ohjetta vähemmän silmukoita lippaan. Näytti ravelryn perusteella, että kaikilla meillä kokeilijoilla oli samat muokkaukset tehtynä. Ihanan värinen tämä sun versio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla aika napakka mitoitus. Samaa itsekin noista muokkauksista Ravelry-projektien perusteella huomasin. Sinun sininen versiosi on kyllä tosi ihana myös!

   Poista
 6. Kylläpä olitkin törkeä :D Mainio lippis!

  VastaaPoista
 7. Upea väri ja hieno muutenkin. Mä suunnittelin tällaista kummipojalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kummipoika on varmasti onnessaan.

   Poista
 8. I love that hat!!!! I want on for myself, my husband, and my daughter...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isn't it great, a hat that suits everyone!

   Poista
 9. Tämä sun lippaversio on kyllä täydellinen, hyvin näyttää pysyvän muodossaan tuo lippa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yrityksen ja erehdyksen kautta. :) Taisin poimia jokaisesta silmukasta yhden silmukan ja joka neljännen jälkeen yhden välistä ja yritin vähän tiukata käsialaa, niin tuli hyvä.

   Poista
 10. Lippiksesi on tosi hieno! Tein mäkin samaa, mutta jäi kesken juuri samasta syystä. Ensimmäisen yrityksen tulos oli suurensuuri lörppälippa. Purin ja yritin uudestaan, mutta silti ei ollut hyvä. Päätin jättää lippiksen hautumaan jonkin aikaa ja kysyä apua muilta viisaammilta. Syksy on tulossa ja olisin kylläkin iloinen, jos saan lippiksen käyttöön. Lippiksesi väri on myös ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmillista, jos lippa noin kovasti vastustaa. Minusta kannattaa huomioida kaksi asiaa: a) lipan "lörppyys"/kaarevuus/suoruus riippuu siitä, kuinka tiheästi poimit silmukat reunasta (1:1 reunasilmukoista tekisi aika suoran lipan, vähän enemmän pikkuisen kaarevan, mutta jos lähestyy 2:1, niin tulee lörppä) ja b) lipan pituus riippuu siitä, kuinka paljon reunasilmukoita jätät (minulla oli 9, kun ohjeessa miesten koossa olisi ollut 19, jotkut ovat tehneet jopa pienemmällä määrällä). Tsemppiä lipan kanssa!

   Poista
 11. Tosi kiva lippis, mahtava värikin.

  VastaaPoista