5.4.2014

Suvela suloinen

Lankalaatikossani oli jo pitkään levottomana pyöriskellyt räimeän vihreä Hopeasäikeen pitsilankavyyhti. Sen väri oli sellainen, josta joku voisi sanoa, että "jännä". En ollut ostanut lankaa värin perusteella vaan sen värin nimen perusteella. Langan väri on Suvela, sellainen piparmintun vihreä, jossa on seassa hieman sammaleen vihreää. Kesäinen väri, ja ihanaakin ihanampi merino-silkkisekoite. Neulontainnostukseni on ollut viime aikoina vähän kateissa (kuten laiskasta blogipostaustahdista kenties on voinut aavistaakin), mutta tämä lanka kuiskaili niin viettelevästi, että se sai minut viimein tarttumaan taas reippaasti puikkoihin. Pitsihuivia se käski tietenkin puikoille laittaa, ja minä valitsin huiviksi Morríganin. Ohje oli ilmainen ja kuvio sopivan helppo ja nopeaa neulottavaa, mutta lopputulos on kerrassaan upea. Ja kuvat valmiista huivista piti toki käydä nappaamassa Suvelassa.
I had lost my knitting mojo, but one special skein of lace-weight yarn in my stash brought it back. It was a merino-silk blend, hand-dyed by Pirre, and the color was a bright, strange shade of mint green with a hint of moss green. I knitted a lace shawl using a free pattern, Morrígan. The lace pattern was easy, beautiful and fun to knit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ohje / Pattern: Morrígan by Beata Jezek
Lanka / Yarn: Hopeasäie MesiLace
Puikot / Needles: 4 mm
 
Blogin hiljaisuudesta huolimatta olen saanut ilokseni viime aikoina haastetta ja tunnustusta.
And then some answers to blog challenge questions, in Finnish only, sorry!

Krisse haastoi minut laatimaan top 5 -listan. Kiitokset haasteesta! Hitaasti mutta varmasti tulee tässä vastaukset kinkkisiin haastekysymyksiin.

Suosikkilankani
1 Wollmeise Twin. Laadukasta lankaa ja upeat värit. Muutkin WM:n langat toki miellyttävät kovasti, mutta täytyy nostaa esille juuri Twin, joka on ansainnut paikkansa luottosukkalankojeni joukossa. Hieman tavanomaista sukkalankaa paksummalla twinillä saan napakkaa pintaa löysästä käsialastani huolimatta, sitä on puuvillamaisuutensa vuoksi mukava neuloa myös vaikka kesähelteillä ja erityisesti pitsisukissa se on omiaan.
2 Madelinetosh Tosh DK. Melko vähän olen tehnyt tuttavuutta tämän langan kanssa, johtuen hinnasta ja saatavuudesta, mutta aivan mielettömän hyvä neuletuntuma ja kaunista pintaa tulee. Unelmoin, että sitten joskus, kun olen rikas, neulon tästä vielä puseron.
3 Dye For Wool BFL Sock Yarn SW. Kiva peruslanka ja väreillä on huikean mahtavat nimet.
4 Handu perussukkalanka.
5 Tässä postauksessa jo mainittu Hopeasäie MesiLace.

Kirjasuosikkini
Mainittakoon ensinnäkin Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin Neulekirja. Kirjahyllyni neulontakirjoista tämä jaksaa innostaa eniten. Vaikka olenkin lukenut jos jonkinlaista kirjallisuutta, rakkain kirja on yhä lapsuudesta tuttu Eduard Uspenskin Alas taikavirtaa. Ja tärkeitä ovat myös Mma Ramotswet, sillä ne ovat lämminhenkistä luettavaa niihin hetkiin, kun tarvitaan jotakin kevyttä.

Lempileipomukseni
Vaikea haaste, sillä leivon yleisesti ottaen todella vähän. Ainoa poikkeus on banaanimuffinit. Toisin kuin mitään muita leivonnaisia, näitä teen syntisen usein, ja meillä kissakin olisi ihan hulluna näihin.  Idean olen vohkinut Saara Törmän ihanasta Saa vaivata -kirjasta, mutta modannut sitä rankalla kädellä. Käytän gluteenittomia tattarijauhoja vehnäisten sijaan ja joskus korvaan banaanin vaikka mustikoilla ja inkiväärillä tai mustaherukoilla, kaakaolla ja kahvilla. Nams. Toisena mainittakoon Hanna-tädin kakut, sillä ne muistuttavat minua isoäidistäni, joka opetti minut neulomaan.

Parhaat luonteenpiirteeni
Tämä kysymys aiheutti pitkän ja valtaisan pohdinnan siitä, mitkä oikeastaan ovat luonteenpiirteitä, mitkä opittuja käyttäytymismalleja ja mitkä arvoja. Kertooko tämä jotakin luonteestani?

Kaupungit, joissa haluaisin käydä
1 Pariisi. Pariisiin ei voi olla kaipaamatta kaiken aikaa.
2 Helsinki. Tuntuu, että joka kerta se yllättää paljastamalla itsestään jonkin uuden, kauniin yksityiskohdan.
3 Berliini.
4 Pfaffenhofen, koska siellä on kuulemma joku melkoisen ihana lankakauppa.
5 Jyväskylä, koska siellä on kuulemma joku melkoisen ihana lankakauppa.
Koska tosiaan olen näin hidas tässä hommassa, taidan jättää tällä kertaa haasteen pistämättä eteenpäin.

Ryyni antoi minulle Ilosofiaa was here -tunnustuksen. Kiitos!

Ilosofiaa was here tunnustuksen idea lähti siitä, kun törmään silloin tällöin blogeihin joissa tuntuu heti kotoisalta. Se voi olla blogin ulkoasu, ihanat käsityöt, kauniit kuvat tai se tunnelma tai ensivaikutelma jonka blogista saa, kun sinne ensimmäisen kerran astuu sisään. Ihan kun kotiin tulisi. Tuntuuko tutulta?

Tämä tunnustus lähtee siis kiertämään blogimaailmaa ja antamaan tunnustusta niille kaikille ihanille ja kotoisille blogeille.
Ilosofiaa was here tunnustuksen mukana tulee myös pieniä velvollisuuksia.
1.Tunnustus jaetaan kolmelle omasta mielestä kotoisalle blogille. Sellaiselle, joka aina saa palaamaan takaisin ja takaisin. Muutamin sanoin blogia kuvaillen kerrot miksi juuri tämä blogi saa tunnustuksen.

2. Linkitä blogit joille olet antanut tunnustuksen takaisin Ilosofiaa http://ilosofiaa.blogspot.fi/ blogiin vaikka kommentoimalla jotain postausta. Lisään itse kaikki linkitetyt blogit omaan listaani joille teen oman sivun omaan blogiini.

3. Tämä tunnustus on tarkoitettu käsityöblogeille tai ainakin osittain käsitöitä käsitteleville blogeille.
 
Kaikkien ihanien blogien joukosta haluaisin jakaa tunnustuksen eteenpäin blogeille, jotka tarjoavat iloista väriterapiaa.
 

12 kommenttia:

 1. Onpa kaunis, sekä huivimalli että väri! Hmm, mullakin olis tuolla yksi MesiLace-vyyhti odottelemassa vuoroaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä ihanaa lankaa tuo MesiLace. Hassua, kuinka tulee hillottua noita ihania lankoja, mutta kyllä se lanka sitten alkaa huudella, kun on todella sen vuoro. :)

   Poista
 2. What a gorgeous shawl! Really like to colour, it's something between Mediterranean and forest greens!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! I like your description of the color: that is just what it looks like.

   Poista
 3. Kiitos kun laitoit tunnustuksen jakoon. Löysin ihania uusia blogeja tämän kautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. :) Tosi mahtava idea sinulla kerätä nuo blogit listaksi - sieltä löysin minäkin monta uutta mielenkiintoista tuttavuutta.

   Poista