23.8.2014

Jag är gammalmodig nog

Cladonia-huivi oli roikkunut minulla jonossa jo vuosia. Niin pitkään, että olin jo ehtinyt vähän kyllästyä koko malliin. Mutta koska olin sen ehdottomasti halunnut neuloa, niin kyllähän se sitten oli neulottava. Cladonia on reunapitseineen jotenkin valtavan romanttinen. Kun lankavarastostani löytyi yllättäen yksisäikeistä pehmoista merinoa romanttisen hempeissä, kummallisella tavalla toisiinsa sointuvissa väreissä, olin varma, että ne halusivat juuri Cladoniaksi.
Cladonia is romantic shawl pattern that had been waiting in my Ravelry queue for a very long time, until I suddenly got the feeling that it's now or never. I had some pale pink and gray single-ply yarn in my stash, and they somehow seemed to be a perfect match with each other and with the pattern.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ohje / Pattern: Cladonia by Kirsten Kapur
Lanka / Yarn: The Uncommon Thread Merino Fingering II (Tea Smoked), 
Madelinetosh Tosh Merino Light (Tern)
Puikot / Needles: 4.5 mm

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jotakin vanhanajan romantiikkaa tässä huivissa on. Mies kommentoi värimaailmaa sanomalla, että huivi näyttää vähän siltä kuin se olisi homeessa. En tiennyt, että liian pitkä ohjeen jonossa pitäminen voi aiheuttaa jopa homehtumisen, mutta sekin on siis mahdollista.
DH said that the shawl looks as if it were mouldy. I think I should knit faster.

24 kommenttia:

 1. Tää on ihan mielettömän kaunis! Malli pääsee upeasti oikeuksiinsa juuri näissä väreissä. Ei oo homeesta tietoakaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä malli pääsee kyllä oikeuksiinsa aika monenlaisissa väreissä. Yksivärisenäkin olisi ihana.

   Poista
 2. Tirsk, vai homeessa :D . Kaikkea muuta! Ihan valtavan kaunis ja niin romanttinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja se oli vielä tuo harmaa, joka näyttää homeiselta. Vaaleanpunaisen ymmärtäisin, koska siinä värissä on harmaita "tahroja" mukana. Aspergillus niger varmaan.

   Poista
 3. UPEA! Täytyy laittaa ohje muistiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa laittaa, ihan kiva neulottava tämä on, joskin nuo pitsikerrokset ehkä vähän pitkiä ja puuduttavia.

   Poista
 4. Onpa kaunis! ihana lanka. Mulla tää on jonossa vaikka vielä tulevaisuudessakin. Malli on ihana mut jotenkin en vaan saa toteutettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuulostaa aika tutulta, monenkin mallin kanssa...

   Poista
 5. Ihanan vanhanaikaisen ja romanssisen oloinen.

  VastaaPoista
 6. Valtavan kaunis eikä minusta kyllä lainkaan homeisen näköinen! Miehet... :)

  VastaaPoista
 7. Höh, mitään hometta vaan ihanan hempeetä!

  VastaaPoista
 8. On se ihana ja niin pehmoisen ja kevyen näköinen! Mullakin jonossa jo hyvän aikaa... Tuo alin kuva näytti muuten sivusilmällä pari kertaa siltä kuin huivi hulmuaisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vähän hulmusikin, kun juuri ennen ukkosmyrskyä saatiin kuvat räpsäistyiksi. Ehkä siitä jäi jokin mystinen vaikutus kuvaankin.

   Poista
 9. What a lovely shawl!!! I love the toned-down colour combo! Does Tea Smoked have speckles in it, like lighter or darker? I love the colour and I've been eyeing it for quite some time, but most pics of those skeins are somewhat unclear on the subject.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Tea Smoked has some lighter and darker gray speckles and the soft pink main color is semisolid. I think that this picture shows quite nicely how it looks like in knitted garment: http://images4.ravelrycache.com/uploads/Marielol/114836448/document_upload19503-0_medium2.jpg.

   Poista
 10. Samaa mieltä edellisten kanssa: herkkä, ei homeessa. :D C on roikkunut minunkin listoillani, mutta kun tein Meadow Grassin, on romanttisvaranto hetkeksi täytetty... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meadow Grass oli mullakin kovana vaihtoehtona tälle, mutta päädyin valitsemaan pidempään jonossa roikkuneen ja mun mielestä ehkä vielä vähän romanttisemman vaihtoehdon.

   Poista