17.8.2014

Nurmilintu

Minkälainen lintu on nurmilintu? Jostakin syystä kuvittelin sen tämän näköiseksi. Ja sitten siitä tuli tällainen huivi.
Nurmilintu is a bird in a Finnish lullaby. I have no idea what it looks like, but I thought it might look a bit like this. Nurmilintu is also a shawl designed by Heidi Alander. And this is what it looks like.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ohje / Pattern: Nurmilintu by Heidi Alander
Lanka / Yarn: The Uncommon Thread Silky Merino Fingering
Puikot / Needles: 3.75 mm

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En jostain syystä ihan heti alkuun innostunut tästä huiviohjeesta (vaan vasta nähtyäni tämän), mutta oikeasti ohje on todella nerokas. Yhdestä yksinäisestä vyyhdistä (esimerkiksi tästä komean vihreästä klubilangasta, joka jo pitkään oli odottanut omaa vuoroaan) saa aika reilunkokoisen ja näyttävän huivin. Koska huivia neulotaan sivuttain, kerrokset ovat melko lyhyitä eikä ala puuduttaa. Ohje on ilmainen ja huivi on nopea ja helppo neuloa. Suurin osa tästä huivista neuloutui Pukkilan puikkopäivillä.
For some reason I didn't find the pattern very attractive at first. However, the design is very clever. Just a single skein of yarn is enough to make a large, beautiful shawl. The shawl is easy and fast to knit. And it's a free pattern.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jokohan nurmilintujen on aika lentää etelään? En tiedä. Mutta sen tiedän, että helteiden jälkeen neulominen tuntuu taas paremmalta. Jokin muukin Heidin kivoista huivimalleista päässee vielä jossakin vaiheessa puikoille.
I think I'm getting my knitting mojo back again after the extremely hot summer.

18 kommenttia:

 1. Minullakin neuleinnostus tekee taas tuloaan helteiden päätyttyä. Ja nurmilinnusta tuli kaunis! Tuo vihreä on aivan huikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla, että neuleinnostusta on laajemminkin liikkeellä. Kiitos.

   Poista
 2. Aivvan ihana ja värivalinta niin mainio!

  VastaaPoista
 3. Hyvännäköinen huvi. Taidanpa sinun innoittamanasi kokeilla samaa mallia!

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi! Muhun tämä malli upposi taas heti kun ensikerran näin tämän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihmettelen kyllä syvästi, miksei muhun uponnut - ehkä olin joskus taannoin saanut yliannostuksen ainaoikeaa tai jotakin sellaista.

   Poista
 5. Mahtavan värinen tämä sinun nurmilintu :)

  VastaaPoista
 6. Ihana! Voi miten ihana! Siis täydellinen vihreä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo on kyllä todella hyvä vihreä. Vyyhdillä se näytti jotenkin alkuun todella kylmältä, mutta ei se ihan liian kylmä kuitenkaan ole, vaan juurikin melkoisen täydellinen vihreä. Haastava kuvattava se kyllä on.

   Poista
 7. Kaunis Nurmilintu! :) Se oli aika kiva neuloa, mutta en sitten tiedä, onko se vähän hankalan muotoinen... Ehkä teen toisen, jotta saan kysymyksen ratkaistua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onpas sun Nurmilintu upea paratiisilintu!
   Mulla on vähän sellainen fiilis, että kaulan ympärille kiedottuna tuo muoto asettuu kivasti, hartioille asettelu voi olla vähän haastavampaa. Mutta toinen huivi varmasti kertoo totuuden. :)

   Poista
 8. Aivan ihastuttava Nurmilintu!

  VastaaPoista
 9. Onpa kaunis toteutus tuosta mallista! Montako huivia on liikaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei kai sellaista määrää olekaan. :)

   Poista