23.7.2012

Kesäinventaario

Kesälomalla ehtii vaikka mitä, vaikka tekemään inventaarion lankalaatikoihin.
Ällö-Novitoiden lisäksi lankalaatikoista löytyy surkuhupaisia tarinoita vuoden varrelta. Tässä siis kevään 2012 kootut UFOt a.k.a. selitykset blogin verkkaiselle päivitystahdille:

1. Kesäinen haarukkapitsihuivi


Opettelin tekemään haarukkapitsiä. Huiviohje on täältä. Nättiä ja kivaa. Harjoituksen vuoksi piti tietenkin valita mahdollisimman helppo lanka, eli tuo kirkkaansininen seiskaveikka. Mutta oih, kuka tahtoo paksusta sukkalangasta tehdyn pitsihuivin??? Kovin kesäistä, eiku...

2. Pinkeät jämälankapipot


Jämälangoista neulominen on terapeuttista ja ihanaa. Tietysti vielä parempaa olisi, jos saisi myös jotakin järjellistä aikaiseksi. Kevättalvella tuli neuloskeltua parikin ihanaa pipoa, joissa silmukkamäärät olivat kuitenkin auttamattoman pienet. Mietin, että josko tämä jollekulle vekaralle mahtuisi, mutta eipä taida, kun ovat nekin niin isopäisiä. Tämä kiva kirjoneuleyksilö makaa sängyn alla on langanpäät päättelemättä. Toinen ihanainen raitapipo on varastossa pitelemässä maalaussuojapahvirullaa.

3. Koukutukset

Olipa kerran punaista Eskimoa ja harmaanvihreää Karismaa, jotka rakastuivat lankakaupassa toisiinsa palavasti ja halusivat koukutuiksi lapasiksi. Lapasista tuli liian kireät. Sitten toiseen tuli liian iso peukalo ja toisesta jäi peukku puuttumaan kokonaan motivaation sammuttua. Ja purkautuukin raukka päästä.

4. Cthulhun kirous

Mies pyysi Cthulhu-lapaset. Ja minähän aloitin neulomaan innokkaasti. Ensimmäisestä lapasesta tuli vallan mainio. Neuloja oli onnellinen ja rentoutui. Käsiala löystyi. Toisesta lapasesta tuli valtava. Se purettiin, ja neulottiin uudestaan, käsialaa tiukattiin. Tiukattiin liikaa, ja lapasen päästä tuli pieni ja kireä. Purettiin uudestaan. Jätettiin projekti marinoitumaan.

No niin, mitä näille pitäisi tehdä? Puretaanko, taistellaanko vai jätetäänkö varastoon odottamaan ihmettä?

5 kommenttia:

 1. Ehdotan purkamista, ihan surutta. Keskeneräiset ja tylsät työt ovat takuuvarma neulepläähin aiheuttaja!

  VastaaPoista
 2. Projektit 1 ja 4 vaikuttavat kyllä valmistuttuaan todella hienoilta, mutta neuleita, jotka eivät huvita, ei kyllä kannata neuloakaan valmiiksi.

  VastaaPoista
 3. UFOjen purkaminen on välillä terapeuttista, siinä antaa itselleen anteeksi, ettei aina ihan onnaa. Noi Tulhu-lapaset on kyl niin ihanat :)

  VastaaPoista
 4. Samoilla linjoilla - purkaminen vapauttaa taakasta ja saapahan rahalla hankitut langat parempaan käyttöön! :) Noista lapasista tulee ihan superhienot!

  Mukava blogi sinulla, jään lukemaan. :)

  VastaaPoista